Ce este condensarea?
Condensarea este cauzată de producerea de umiditate în aer, care se condensează în apă când intră în contact cu suprafețe reci - acest conținut de umiditate este cunoscut sub numele de umiditate relativă (RH). Cu cât este mai mare temperatura în gospodărie, cu atât mai multă umiditate pe care o poate avea acest aer cald - dacă RH crește prea mult, matrița se poate mișca. În cazul clădirilor vechi mai puțin bine izolate sau în încăperi neîncălzite, umezeala în aer cald se va condensa atunci când intră în contact cu suprafețe reci sau reci, cum ar fi ferestre sau uși metalice, muchii mai reci ale geamurilor cu geam termopan, pereți reci, podele sau plafoane.
Care este principala sursă de condensare?
Casele moderne sunt construite într-un mod mai eficient din punct de vedere energetic pentru a instala PVC termoelectric prin ferestre și uși, încălzire centrală și pereți complet izolați, podele și acoperișuri - prin urmare, umiditatea rămâne în interiorul locuinței deoarece nu există mișcare sau schimbare de aer. Astfel, principalele cauze ale condensării sunt: uscarea hainei pe radiatoare, uscătoare (fără ventilare), fierbătorul, fierberea, gătitul și respirația.
Cum puteți preveni / reduce acumularea condensului?
Prin instalarea geamurilor cu geam termopan din PVC-U, ați crescut proprietățile termice ale ferestrei și, prin urmare, ați redus mai întâi debutul condensului.
Există, de asemenea, o serie de activități pe care le puteți limita pentru a reduce cantitatea de umiditate produsă în locuința dvs.: Dacă uscați hainele pe radiatoare, restrângeți-le la o cameră și ventilați camera prin deschiderea ferestrei. închiderea ușii interioare și ventilația cu circulația aerului proaspăt Încălzirea oricărei încăperi unde este formată condensarea este importantă Acoperișurile conservatorului sunt, de asemenea, susceptibile la condens în anumite condiții.
Efectele condensului din interiorul conservatorului pot fi minimizate prin încălzirea la o bandă internă normală, cuprinsă între 10-25 ° C și 40-65% umiditate relativă, ceea ce poate necesita ventilația printr-o lumină de plafon.